כל מה שרצית לדעת על סדנאות גיבוש צוות של אורה ברוך הדרכות
קהל יעד:
מנהלי מחלקות, צוותי עבודה בארגונים וברשויות, בעלי תפקידים במגזר הרפואי – רופאים, אחיות, עובדים סוציאליים ואחרים

במרכז סדנאות גיבוש צוות חווייתיות אלה נתבונן באופנים בהם מתקיימת נוכחות אישית וקבוצתית, וזאת תוך שימוש בכלי תיאטרון האימפרוביזציה, הפסיכודרמה , אמנות הסיפור
וה-NLP (ניתוב לשוני פיזיולוגי).
חוסנו של כל ארגון או חברה מתבסס על היכולת לפעול יחד מתוך כבוד הדדי בצורה המקצועית ביותר תוך שמירה על אחידות המטרות שכל ארגון מציב לעצמו. הבנת תהליכים מרכזיים בארגון ויכולת ההשפעה עליהם תלוייה בהבנת תהליכים דינמיים של הפרט, הקבוצה והמערכת הארגונית. כל ארגון או חברה הינם סביבת עבודה שעיקרה מתרחש בקבוצה- בין אם אלו צוותי עבודה, מחלקות, עבודה מול ועם ארגונים מקבילים, עבודה בין מחלקתית, ממשקים בין צוותים ועוד.
עובדים בכל ארגון או חברה יכולים לתת יותר!
בעולם שבו כל ספקית שירות מבטיחה לתת יותר, גם ההנהלה יכול לתת יותר. באמצעות סדנאות גיבוש והשקעה בצוות העובדים ניתן ליהנות מהגברת תפוקה, ייעול תהליכים, הגברת מוטיבציה בקרב כל בעלי התפקידים, החל מהמזכירה ועד לצוות ההנהלה הבכיר.
כלי הבעה עוצמתיים אלו יעזרו לכל משתתף בסדנאות גיבוש צוות להציג את יכולותיו האישיות. הכרת העובד בערך העצמי שלו וביכולתו לתרום לארגון תעודד יוזמה מתוך מוטיבציה גבוהה יותר. במקביל, יכולתו של העובד להפנים מסרים ועמדות השונים מעמדתו ולקבל את האחר תאפשר דיאלוג במקום נתקים בתקשורת.
במסגרת תיאטרון האימפרוביזציה שהוא תיאטרון ההחזרה, יוכל כל משתתף בסדנאות גיבוש צוות לתת ביטוי לסיפור האישי שלו ובמקביל, באמצעות משחקי תפקידים וחילוף זהויות יוכלו המשתתפים להוריד את מחסומי הביקורת וכך להגביה את המורל האישי, לבסס אווירת הצלחה ולפתח אקלים ארגוני משופר שיוביל לשיפור טיב השירות ולתפוקות גדולות יותר בארגון.
תכני הסדנה:
- מצבי לחץ ושחיקה – דרכי התמודדות
- הפעלת הומור לקבלת זוית ראייה חדשה
- מנהל רגשות
- סגנונות תקשורת
- תהליך הקשב
- סוגי מקשיבים
- מחסומי הקשבה
- אמונות חוסמות
- אמונות מעצימות
- הקשר בין הנאה להנעה בארגון
- גמישות התנהגותית במצבים בלתי רצויים
- “אני” בתוך קבוצה
תרגול:
סדנה פעילה המשלבת לימוד עיוני עם עבודה עם פרטנר, משחקי תפקידים והדמייה, המחזת סיטואציות קונפליקטואליות מתוך ההתנהלות הארגונית שעליהן ייערכו דיונים ויינתן משוב מהמנחים ומהקבוצה.
ומה תקבל בסופו של התהליך?
- הקניית כלים להתנהלות פרואקטיבית בסביבת העבודה
- פיתוח היכולת להפעיל מודלים של הקשבה בהתאם לזה העומד מולך
- יכולת גמישות התנהגותית במצבים קונפליקטואליים
- פיתוח “האני” – מאגר העוצמות והחוזקות של הפרט
- הכרה בייחוד של הפרט וביכולתו לתרום לצוות
- הבנה טובה יותר של מרחב ההתנהלות בקבוצה
- הבנה טובה יותר של הקשר בין הנאה להנעה
- זויות ראייה שונות על רגעים טעונים בסביבת העבודה
- יכולת זיהוי המצב הצוותי של כל אדם בצוות
- אקלים ארגוני משופר