המושג תקשורת ארגונית מפורש כדרך של ארגון/חברה לתקשר עם עובדיו ועם ציבור לקוחותיו. בשנים האחרונות הבינו ארגונים וחברות שפיתוח המשאב האנושי הוא המפתח להצלחה. וכך, החלו ארגונים שונים לבסס תקשורת בינאישית מעצימה.
בבסיס הצורך בפיתוח תקשורת בינאישית בארגון, עמדה התובנה לפיה חסמים ונתקים בתקשורת שכיחים בתהליך העברת מסר, במיוחד עקב המבנה הארגוני שבו בעלי תפקידים שונים עובדים בכפיפה אחת. הבדלים בתפקיד, במעמד ובתחומי סמכות ואחריות, עלולים לגרום לנתקים בתקשורת שיעכבו את צמיחת הארגון. השתרשות דפוסי תקשורת לא נכונים בארגון תמנע העברת מידע בין העובדים וההנהלה, דבר שיצור אי בהירות, אי וודאות וניכור של העובד ביחס לארגון. באמצעות תהליכי הערכה ומישוב חוצי ארגון, ניתן לשפר את מערכת התקשורת הארגונית, לייעל העברת מידע ולקבל פידבק אודות תהליכים ארגוניים.
הנחלת שינוי בסיסי בהרגלי התקשורת של הארגון
במטרה לבנות ולקבע תקשורת ארגונית בינאישית מעצימה על בעלי התפקידים השונים בארגון להפעיל מודלים של הקשבה והתבוננות. על בעלי התפקידים להתייחס תמיד ברצינות לזה העומד מולם, גם אם הוא מחזיק בדעה אחרת. מעל הכל, על בעלי התפקידים לנסות ולהשקיט ככל האפשר את הקול הפנימי, זה שאומר “אני יודע יותר טוב” בזמן ההקשבה. זהו אתגר לא פשוט, שניתן יהיה לעמוד בו רק על ידי ההבנה, שלכל אדם מפת עולם שונה המורכבת מההתנסויות האישיות, הרקע המשפחתי, סביבת הגידול, ההשכלה וגורמים רבים אחרים. בבסיס מפת עולם זאת, סולם ערכים ואמונות שונה מאדם לאדם.
סיפור כמרכיב חשוב בתקשורת ארגונית
הסיפור משמש את האדם במגון היבטים בחייו להעברת מסר, ערכים ורעיונות. אחד המרכיבים המשמעותיים של תקשורת ארגונית טובה הוא שיתוף בסיפורי הצלחה וכשלון עסקיים. הרווחים וההפסדים הינם חלק בלתי נפרד מההוויי של כל ארגון. מנהל, המשתף את עובדיו בסיפורי הצלחה וכישלון של הארגון ,יעמיק את תחושת השיתוף דבר שיסייע לשבירת מחסומים היררכיים הקיימים בארגון ובמקביל, יעורר השראה וחזון לקראת העתיד לבוא.
מעבר להשראה בקרב העובדים, הסיפור משפיע עמוקות על התקשורת החוץ ארגונית, כלפי לקוחות וספקים. סיפורים טובים ורלוונטיים מושכים תשומת לב רבה יותר, נטמעים היטב בזכרון, מאפשרים חיבור למותג ובעיקר, בונים תוצאות ומגבירים תפוקות.