הוזמנתם לתת הרצאה על עבודתכם או אתם מעוניינים לבנות line של הרצאות בנושאי המומחיות שלכם ולשווקה לקהלי יעד. ההכנה והעברת ההרצאה אינה חייבת להיות אירוע מלחיץ ויכולה להוות כלי מצוין להעצמה אישית. אז איך לבנות הרצאה ברורה ,ממוקדת ומרתקת וליהנות מהתהליך? כאן תוכלו למצוא טיפים שיסייעו לכם .
כיצד לבנות הרצאה ממוקדת ומעניינת?
בעת הכנת ההרצאה ישנו צורך למקד את המסר שברצונכם להעביר לקהל בכדי שההרצאה לא תצא עמוסה בפרטים מיותרים.
רצוי לפתוח את ההרצאה במסגור עיקרי הדברים שקהל היעד יקבל ומיד אחר כך לכלול הצגה עצמית שמדגישה את הקשר שלכם לנושא שבו היא עוסקת.
אחת ההמלצות החשובות בבניית הרצאה תהיה לכלול סיפור אישי.
שימוש בסיפור אישי יגרום למשתתפים לחוש הערכה וקרבה אליכם לנוכח האתגרים שעברתם והצלחתכם כיום, מעבר לעובדה ששימוש בסיפור מעלה במידי את עקומת הקשב.
שלבו בהרצאה דוגמאות שממחישות את נחיצות השירות או המידע .דוגמאות אלו יכולות לעורר בקשות למידע נוסף מהקהל דבר שיאפשר לכם לתת תשובות מעמיקות שיציגו את הידע המקצועי הרב שלכם. זהו בבירור מצב של win win.
בסיום ההרצאה מומלץ לתת מקום לשאלות שעלו בקהל במהלכה. בצורה זו הקהל ידע שהינכם מעריכים אותו ונותנים לו מקום להתבטא. זהו המקום לנטרל ביקורת של הקהל כלפי הנושא, באופן שמדגיש את מקצועיותכם בתחום ותוך התייחסות מכובדת לדבריהם של המשתתפים.
הדרכה פרטנית- הדרך היעילה להתמודדות עם הקושי להרצות מול קהל
הדרכה פרטנית מהווה כלי שתפקידו לסייע לכם להשיג את המטרות שהצבתם לעצמכם תוך השמת דגש על העצמה אישית, כך תוכלו ליישם במהירות את הידע שצברתם וליצור הרצאה מוצלחת. במהלך ההדרכה תלמדו כיצד למקד את המסר שעומד במרכז ההרצאה, איזה גורמים מעוררי עניין לשלב בנוסף למצגת, וכיצד להגיב באותם מקומות בהרצאה שעלולים לעורר התנגדות. ההדרכה תחזק את ביטחונכם העצמי, תשפר את כושר מנהיגותכם ואת הכישורים הבינאישיים שלכם.
מומלץ במהלך ההדרכה האישית לבצע סימולציות שידמו את העברת ההרצאה בפני הקהל. תרגול זה יסייע לכם להתכונן אליה ולהתמודד עם הקושי שבעמידה מול קהל. הסימולציות יכינו אתכם לשאלות מאתגרות שהקהל עשוי לשאול ויקנו לכם שיטות לענות עליהן בצורה שתנטרל את התנגדותו.