ייעוץ פרטני – הכנה להתמודדות על תפקיד במכרז: כיצד מתבצעת ההכנה, מהם העקרונות המנחים, ומדוע ההדרכה האישית של ‘אורה ברוך הדרכות’ תגרום למועמד להציג את עצמו בראיון למכרז באופן המיטבי?
ככלל, בסדנאות שלנו, אנחנו מלמדים ומתרגלים את לקוחותינו לבחור בכלים הנכונים מתוך סל הכלים שאנו מקנים להם, ובאלה – לבצע את השימוש המיטבי. בבחינת לא לתת דגים בידם, כי אם חכה, אשר אמנם לא תיתן פתרון מיידי, אבל כשידעו להשתמש בה היא תשרת אותם נאמנה כל פעם שיצוץ הצורך בדג.
יחד עם זאת, יש שלקוח נזקק להדרכה אישית המותאמת באופן ייעודי לצורך מוגדר. זאת, למשל, כאשר הוא ניצב בפני אתגר נקודתי שחשוב לו מאוד לצלוח אותו. במקרה כזה, לא רוצה אותו אדם לקחת סיכונים של נקיטת אסטרטגיה שגויה, והוא מעוניין להימנע משימוש שאינו מיטבי בכלים. הוא מעדיף לחסוך ככל שניתן במהלכי גישוש, ניסוי וטעיה, וכדומה. הוא רוצה להיות מוכן ומזומן לאתגר, להגיע אליו במצב האופטימלי, כאשר הכלים הנכונים כבר בידיו, והוא מתורגל בשימוש איכותי בהם.
דוגמה לאתגר כזה היא התמודדות על תפקיד במכרז. המתמודד שואף להציג את עצמו באופן מיטבי, באופן שמקבלי ההחלטות ירצו מאוד להעסיקו ולזכות במה שיש לו להציע להם. כאשר המטרה היא כל כך ממוקדת, חשובה, ואינה מאפשרת מקצה שיפורים, אז יהיה נכון דווקא “להציע דג”: לתת למתמודד ייעוץ פרטני ולספק לו הדרכה אישית, על מנת להכין אותו היטב ובאופן ממוקד למעמד.
כשמתמודד נכנס לחדר בו “ייגזר דינו”, עם חציית סף הדלת, הוא מתחיל תהליך סינון ראשוני קצר, אך משמעותי. ‘הרושם הראשוני’ הידוע. מבחן זה יימשך עוד מספר שניות. בערך עד שישב ויגיד שלום. זהו. ההחלטה נעשתה. באופן שבדרך כלל אינו מודע, רוב המגייסים חורצים כבר בשלב זה דעה, וכל ההמשך, פרזנטציה וראיון, יהוו רק כלי תומך, לאישוש או לדחיית ההחלטה שכבר קיימת.
הצגה היא שם המשחק. הסדנא, והייעוץ הפרטני המודעים לחשיבות הרושם הראשוני, מלמדים ומתרגלים את המועמד לשחק. להציג את עצמו על במת הכניסה לחדר, במיטבו. לרכז את כלל המשאבים שבידיו לאותן שניות ספורות, בהן ישתמש בשפת הגוף, במימיקת הפנים, בעוצמת הקול ובאינטונציה. בשניות אלה ידע להעביר מסר רצוי שיפתח לו דלת להמשך. בוגר ההכנה להתמודדות על מכרז יכיר את המסרים הרצויים, יידע איך להעבירם, ויהיה מתורגל בדרך ההעברה.
צליחה של השלב הראשון חשובה ביותר, אומנם. אך, כאמור, ההמשך אמור לעזור למקבלי ההחלטות לדחות או לאשר את התרשמותם הראשונית. ולכן, ההצגה חייבת להמשך. המתמודד צריך לדעת לעמוד נכון ולמכור את מרכולתו. בעת הפרזנטציה ובראיון הוא יציג את עצמו כמי שראוי ביותר למשימה. במקביל, הוא יידע להמשיך ולהשתמש בכל המשאבים, באופן שיגבו את דבריו ויסייעו להבליט את יתרונותיו.
בעקבות הייעוץ הפרטני, ידע מראש המועמד מה מחפשים המגייסים ומה ירצו לראות, יכיר שאלות נפוצות ו’טריקים’ מקובלים. ויקבל גם כלים גנריים, בעיקר כאלה שיסייעו לו להתגבר על תקלות: התמודדות עם פחד קהל, עם חשש מכישלון או עם סיטואציות שהוא חלש בהן, ואיך לחזק ולשדר חשיבה חיובית. מה לעשות עם שאלות מכשילות, כיצד לאלתר ולצאת ממצבים של תקיעות.
כל הפרזנטורים המגישים מועמדות למכרז יציגו את עצמם כמושלמים לתפקיד. לזאת יצפו גם אלה שיצטרכו להחליט. ולכן הם יחפשו את החיזוקים לטענות המועמדים. יוצאי הסדנה והייעוץ הפרטני שלנו ידע לשדר את האמינות המתבקשת. הוא ידע איך להביע את זה, איך לא ליפול בתוכן דבריו ובהתנהלותו.
מקבל ההדרכה האישית של ‘אורה ברוך הדרכות’, יצא מהייעוץ כשהוא מוכן ומזומן להסתער על המשימה. הוא יכיר טוב יותר, קודם כל, את עצמו. הוא יהיה כבר לאחר סימולציות שונות שיבהירו לו מהן נקודות החוזק והחולשה שלו. ידע מה עומד מולו, ולאן עליו לחתור. השימוש שהוא יכיר בכל משאבי הגוף יסייע לו “במתקפת שיווק אופטימלית, רב-חושית,” ויקנה לו את היתרון הרצוי.