פעם אמר לי מנכ”ל שחברה גדולה שכשהוא קיבל את התפקיד הוא היה בטוח שהוא הגיע אל המנוחה והנחלה. אולם במבט מלמעלה התבררו לו שני דברים שלא היה מודע אליהם עד אז:
· הוא היחיד בארגון שרואה 360̊.
· הוא גננת ולא מנכ”ל.
הרבה מנהלים בכירים רואים את תפקידם כמסנכרנים בין הזרועות ומתווים מדיניות עבודה. הם שוגים בכך שהם לא יוצרים גיבוש בין חברי ההנהלה. וכך יוצא שמנהל הכספים דואג לתזרים בלי להתחשב בשיווק ובפיתוח המוצרים. מנהל השיווק יוציא תכנית שיווק ללא התחשבות במשאבי המכירה הקיימים. וכן הלאה. בהרבה ארגונים כמות המריבות וההשמצות בין חברי ההנהלה היא כה גדולה, עד שמרבית זמנם עסוקים חברי ההנהלה בהתנצחות ובוויכוחים מול המנכ”ל, כך שהמנכ”ל מבזבז משאבי ניהול והסמנכ”לים עסוקים במריבות. מי שמפסיד הוא העסק שדועך לאיטו..
לקבוצה של אנשים העובדים יחד יכולים להיות שני מאפיינים. האחד הוא עבודה כאינדיבידואלים והשני הוא עבודה כצוות מגובש. היתרון של עבודת צוות הוא ברור – סיוע והתייעצות, עבודה משותפת, גיבוי במקרים של היעדרות, תמיכה ועוד. מנהלים שמגיעים לקבוצה ועוסקים בגיבושה, רואים בדרך כלל תוצאות מהירות בדמות תפוקה גבוהה יותר ואיכותית יותר.
ישנן כמה דרכים שמומלץ לפעול על פיהן:
· הצבת מטרה ברורה לצוות.
· הגדרת תכנית עבודה ויעדים משותפים.
· הסכמה על התלות ויחסי הגומלין בין חברי הצוות.
· קביעת שיטות עבודה ברורות לצורך הנעת תהליכים ויצירת קשר.
· יצירת שגרות ניהול קבועות כגון ישיבות משותפות, קבלת הסכמה מכל חברי ההנהלה לפני כל מהלך ועוד.
· מתן זמן לפיתוח וגיבוש הצוות מחוץ למשרד.
אלו רק כמה נקודות קטנות, אולם המטרה מובנת. ככל שהמנהל יעסוק יותר בפיתוח וגיבוש האנשים, ככה יתפנה לו זמן לצורך ניהול פיתוח הארגון שבראשו הוא עומד.
מומלץ לכל מנהל לעצור מידי פעם ולהשקיע משאבים בגיבוש האנשים שתחתיו
כותב המאמר – שאול טרבלסי, משמש כיועץ לפיתוח עסקי וניהול מערכים מסחריים.