כל ארגון ועסק חייב מידי פעם לתת שירות חדש או לייצר מוצר חדש וזאת כדי להעצים את המותג וליצור קהלי יעד חדשים.
חדשנות ארגונית יכולה לבוא לידי ביטוי באמצעות מגוון אפשרויות.
יותר מאי פעם רואים החברות והארגונים למיניהם את החדשנות הארגונית כדרך לזכות ביתרון תחרותי. עם זאת רבים מתקשים בהנחלת החדשנות בגלל העיסוק המתמיד בפעילות השגרתית והיומיומית ואינם מוצאים את הפנאי ליצירת חידושים. כמו כן יש כאלה המתקשים לממן את המוצרים החדשניים או החידושים השונים. אך מומלץ מאוד להתגבר על כל קושי ולהשקיע את המשאבים הנדרשים לצורך חדשנות ארגונית. בסופו של הדבר מי שירוויח מזה – יהיה העסק או הארגון.
איך מפתחים סביבת עבודה חדשנית בארגון
מחקר אמריקני שבדק את הנושא וסקר מעל 1,300 מנהיגים מכל העולם, הגיע למסקנה כי לחדשנות ישנם 5 יסודות בולטים ומובילים:
- רעיונות יצירתיים לפיתוח ולמחקר – לצורך כך כדאי לעודד את הצוות להציע רעיונות שונים ויצירתיים שעולים בדעתם. ניתן לעשות זאת באמצעות דיון של סיעור מוחות, פעילות שמוכיחה עצמה פעם אחר פעם . למעשה הרעיונות הטובים ביותר עשויים לעלות תוך כדי דיון שכזה או בכלל תוך פעילות שגרתית, פרוזאית.
- משאבים של זמן ושל כסף הנדרשים על מנת לבסס רעיון. יש להקצות תקציב לצורך השיפורים והחדשנות. כמו כן חשוב להקדיש לכך את הזמן הדרוש על מנת שרעיונות שונים יוכלו לצאת לפועל.
- התמקדות בלקוח – הלקוח הוא החשוב ביותר לכל עסק או ארגון, זה מה שצריך לעמוד לנגד עינינו כל הזמן. כל השקעה בלקוח מחזירה את עצמה, ובגדול.
- התמקדות בהון האנושי- יצירת שיתופי פעולה באמצעות עבודה בצוות. כאשר הצוות מאוחד, נוצרים דברים מדהימים! לכן כדאי גם לצ’פר את אלו שמביאים את הרעיונות המבריקים ביותר.
- תקשורת ארגונית טובה ויעילה -תנאי הכרחי לקיום סביבה חדשנית. ללא שיתוף פעולה פורה בין הצוות ובין ההנהלה, כל הרעיונות הטובים עלולים להיתקע ולהיעצר בטרם יראו אור. מומלץ לתת מידי פעם עדכון שוטף של השלבים השונים בה עומד תהליך הפיתוח. זה תורם לתחושת שייכות של הצוות
לסיכום ניתן לומר כי חדשנות תורמת לריענון ולהתחדשות גם בתוך הצוות וגם בקרב הלקוחות. לכן חייב על כל ארגון להתייחס לפיתוח סביבה חדשנית כמשימה בעדיפות עליונה.