לחץ הינו ביטוי לתחושת מצוקה אישית. המצוקה עלולה להתרחש בשל קטליזטורים כגון אירועים חיצוניים או אירועים פנימיים דוגמת זכרונות ומחשבות שונות. תחושת הלחץ מביאה להתנהגויות נלוות של עצבנות, נטייה לכעוס, בלבול, קושי בריכוז, חישכון ואף תגובות פיזיות כגון מתח בשרירים, קשיי שינה ואכילה, דכדוך ועצבות, כאבים, עייפות, חרדה ועוד. מצבים מתמשכים של לחץ עלולים להביא את האדם לפתח יתר לחץ דם, תסמונת המעי הרגיז ועוד.
השפעות הלחץ
פעולות ליצירת איזון יכולות לשכך תופעות אלו במידה ויינקטו מבעוד מועד. זרזים פנימיים להיווצרות לחץ יכולים להיות איום על רווחה אישית, וליצור תחושות פחד, ביקורת הפוגעת בהערכה העצמית ועוד. יש לציין כי הלחץ הינו תגובה בלבד ואינו מחויב המציאות. בפיתוח כלים נכונים, ניתן להתמודד עם הלחץ במגוון אפשרויות כגון הפיכתו לאתגר, התבוננות על ההזדמנות שבו ועוד. המאמר הבא יעסוק בדרכי ההתמודדות עם לחץ בעבודה ויציע אפשרויות להתמודדות עמו.
לחץ ארגוני
לחץ ארגוני הינו ביטוי המתאר את תחושת הלחץ של עובדים בחברה, הנובע מהצבת יעדים שאינם בהכרח מחוברים או מתאימים למצב כוח האדם בארגון, כישרונות הצוות בארגון ועוד. לא מעט חברות בתרבות המערבית פועלות תחת תנאי לחץ מתמידים ושואפות תמיד להתקדמות ולהתפתחות. בחברות אלו ניתן לראות תופעות כגון קליטה מרובה של עובדים ועזיבת ותיקים, משימות מרובות בתוך פרק זמן קצר מאוד ובמשאבים מוגבלים, אי ודאות עתידית ועוד.
פתרונות אפשריים
העובדים מצידם פועלים תחת לחץ מתמיד הקורא להתמודד עם כל מטרה ללא ויתורים או פשרות. אם לא די בכך, כולם נתונים ללחצים רבים מחוץ לעבודה: לימודים, משפחה, המצב הביטחוני, מחויבויות אחרות ועוד. כדי להתמודד כהלכה עם מצבים אלו יש לנקוט בפעולות שונות על מנת להקל את הלחץ הקיים. פעולות אלו יכולות להינקט באופן אישי או על ידי הצוות המנהל. פעולות להתמודדות עם לחץ בארגון יכולות להינקט ברמה הפרטנית, ברמת הצוות וברמת הארגון.
אפשרות אחת המקובלת בקרב ארגון להפחתת תחושת הלחץ הינה באמצעות ימי כיף לעובדים בארגון. אלו יכולים לכלול פעילות ספורטיבית או אמנותית, פעילות יצירתית או חברתית. במסגרת ימי כיף לארגון ניתן לערוך תחרויות וערבי הווי. עריכת יום גיבוש מרוכז לארגון יכול גם הוא להציע פתרונות מעשיים לבעיית הלחץ בארגון ולשנות באופן משמעותי את אווירת העבודה בצוות מסוים ואפילו בארגון כולו. יום גיבוש כולל פעילויות המקרבות בין העובדים, מאפשרות להם להזדהות אחד עם השני ומחזקות את תחושת השייכות לארגון.