בני האדם ניחנו במוח – כלי נפלא ואינטליגנטי המשמש בין היתר לקבלת החלטות. על אף שהאדם התפתח במהלך האבולוציה מבחינה גופנית, המוח נותר בצורתו הטבעית, לוגית ואינהרנטית, ככזה המצדיק הכל במובנים של אמת ושקר או פשוט טוב ורע.
אדוארד דה בונו, פיזיקאי, סופר, ממציא ויועץ, הציע גישה חדשה לפתרון בעיות ונושאים אחרים על ידי שימוש במה שהוא כינה כ’חשיבה מקבילה’. בספרו, ‘ששת כובעי החשיבה’, אשר יצא לאור לראשונה בשנת 1985, הוא הראה כיצד שיטת החשיבה שלו יכולה לשמש כלי עוצמתי במהלך דיון קבוצתי או הלך מחשבתו של אדם בודד.
המתודולוגיה שלו היא פשוטה. לדבריו, מוח האדם חושב במספר דרכים מובחנות ליצירת גישה לפתרון. הגישה המהפכנית שלו הציעה שיטת חשיבה חלופית, המצביעה על ששה מצבים שונים של המוח, כל אחד מקוטלג תחת צבע שונה וכולם ניתנים להחלפה ביניהם באופן מילולי או מטאפורי בהתאם לצרכים, בדיוק כפי שמחליפים בין כובעים בצבעים שונים.
ששת מצבי המוח והכובעים שלהם:
כובע לבן – חשיבה נייטרלית ונקייה.
חשיבה המבוססת על מידע קיים ובלתי ניתן לויכוח כגון עובדות, סטטיסטיקות, ניסיון אישי וכדומה. השימוש בכובע נעשה כאשר יש צורך במתן תשובות לשאלות, הערכת רעיונות שונים, קבלת החלטות ועוד.
כובע אדום – חשיבה רגשית, אינטואיטיבית.
חשיבה הממוקדת ברגשות ובתחושות של האדם ומאפשרת לו לבטא אותן באופן מודע במהלך החשיבה.
כובע שחור – חשיבה ביקורתית
חשיבה ביקורתית במובן השלילי של המילה, חיפוש בעיות, נקודות תורפה, סכנות או השלכות שליליות ברעיון העומד על הפרק. אדם בעל חשיבה כזו מכונה “פרקליטו של השטן” (Devils’ Advocate).
כובע צהוב – חשיבה חיובית
ההפך המוחלט של הכובע השחור. הכוונה בחשיבה חיובית היא חיפוש היתרונות והתועלת של של נושא המחשבה. כובע זה משמש לבחינת קיומו של פתרון או את תרומת הרעיון.
כובע ירוק – חשיבה יצירתית ופעילה
החשיבה מתבצעת בשני כיוונים. הראשונה היא חשיבה בונה להנעה לפעולה והשנייה היא הצעת כיוון חדש מבחינת רעיונות ופתרונות חלופיים למצב המדובר. הכובע משמש לחיפוש פתרון לבעיה או הסבר לתופעה לאחר שמוצו כל ההסברים הקיימים.
כובע כחול – חשיבה על חשיבה
בעוד הכובעים הקודמים מתמקדים בנושא החשיבה, הכובע הכחול מתמקד בחשיבה עצמה ומנתח את יעילות השימוש בכובעים האחרים, קובע את תחלופתם וקובע את סדרם.
ההבנה מה כל כובע מסמל ומהו הערך המוסף שלו, ובנוסף מהם סוגי הכובעים שכל בעל תפקיד בארגון יכול לחבוש, מסייעת רבות בפיתוח מנהלים, בהתנהלות צוותית בקבלת החלטות. יתרון נוסף שמעניקה השיטה, הוא זיהוי נקודות התורפה, דהיינו אותם כובעים בהם בעל התפקיד הספציפי אינו משתמש ולהם אינו מתחבר. זיהוי זה יאפשר שילוב של בעלי תפקידים החובשים כובעים משלימים, דבר שיוביל למקסום תפוקות.