במדור צרכנות בעיתון ישראל היום, מתאריך 5.7 התפרסמה כתבה בשם “מי הבוס”. הכתבה עסקה בנושא שילוב של סטודנטים בעולם העבודה או שילוב של ילידי דור ה Y בעבודה כיום.
מי אלו דור ה Y?
דור Y אלו שכבה של צעירים שנולדו בשנים 1980-2000.
המאפיין שלהם הוא הרצון לחיות “כמו שצריך” בלי לתת חשבון לעובר ושב שלהם. המרדף אחרי הכסף והקריירה הוא לא הדבר הכי חשוב להם והם לוקחים את הזמן.
עבודות הדחק נזנחו לטובת משרות מגניבות ומכניסות וגם מעסיקים שהשכילו להבין את הדור הזה נהיים יצירתיים ומוצאים דרך לספק את הסחורה כדוגמת עבודות כמו: טעינת קורקינטים, שליחויות בוטיק והתמחויות בזמן הלימודים תמורת שכר מלא.
“הדור הזה מעדיף חוויות על נכנסים”.
מעסיקים שהשכילו להבין למה דור Y זקוקים יוכלו להבין איך לגייס אותו ולשמר אותו בעסק שלו במודל חדשני ויצירתי. התפיסה של הכלכלה השיתופית, כלכלה חדשה המכונה גם Gig Economy המשלבת בתוכה כל אחד ואחת מאיתנו במודל כלוקחים חלק במודל הכלכלי -חברתי וגם מרוחים ממנו מוכיח את עצמו במקומות רבים. כלומר דור ה Y רוצים שיהיה להם את החופש שלהם והעצמאות שלהם כחלק מחווית העבודה שלהם והמעסיק מבין שהוא יהיה חייב לאפשר את “הפרילנסיוריות” הזו כדי להשיג עובדים מחויבים עצמאים ומאושרים. תפיסת העולם הישנה של קביעות ושכירות הם כבר לא בלקסיקון.
בשיטה זו מתאפשרת גמישות הן למעסיק והן למועסק. מנכ”ל חברת יניב ריבלין לדוגמא, קיבל החלטה אסטרטגית שאיפשרה לציבור לקחת חלק בטעינת קורקינטים למרות שיכול היה באותה נשימה להקים אופרציה תפעולית של החברה עצמה. “הצפר” (המטעינים של הקורקינטים) הפך לתפקיד מבוקש מאוד לאורך כל השנה. הנ”ל מצביע על ביקוש גבוה ונאמנות לטווח ארוך. הסיבות לכך הם התגמול המשתלם וגם הקלות והנוחות. תפקיד פשוט עם שעות גמישות.
בארה”ב לדוגמא יש עלייה חדה במספר הפרילסרים משנה לשנה והכלכלה החדשה מאפשרתם להם להתפרנס ולעבוד בגמישות מירבית.
אז מי כאן הבוס?
מעסיק שמבין את השינויים התדירים בעולמינו וישכיל להבין את מאפיני וצרכי הדורות (X, Y ו Z) ישכיל להוביל את העסק שלו להצלחה כלכלית תוך שימוש מקסימלי בהון האנושי.
–
כותבת המאמר: מיכל שטיין יועצת ארגונית (M.A) – מלווה מנהלים בכירים לשינוי וצמיחה.