סחיבת עגלה עם גלגל תקול עשויה להביא למגוון תגובות מצד המוביל, בהתאם לאופיו ולדפוס חשיבתו.
הטיפוס הראשון, יקלל, יתעצבן על שבירת הגלגל וינסה בכל זאת לרוץ עם העגלה כמה מטרים נוספים מתוך תקווה להגיע ליעד.
הטיפוס השני, יקלל את הגלגל עצמו מתוך אכזבה נוראית על כך שהגלגל בו הוא נעזר לסחיבת העגלה שבור, ואף ייתכן שיבעט בו וישמוט אותו לחלוטין.
הטיפוס השלישי, יבחר לעצור בצד הדרך, לבחון מה קרה לגלגל, ללמוד ממה הוא נשבר וכיצד לא לעשות זאת שוב, וכן איך אפשר להמשיך קדימה יחד אתו, גם אם זה אומר שצריך לאלתר חבל קשירה לשמירה על יציבותו או לתקן אותו ממש.
זהו סוד יחסי עבודה תקינים. על אף שבמבט מהצד, רובנו היינו מעדיף להסתכל על הסיפור ולהזדהות עם הטיפוס השלישי, במקרים רבים, גם אם לא בעקביות מוחלטת, אנו נוטים בטבעיות לאחד משני הטיפוסים הראשונים. זה יכול להיות גישה אותה אנו נוקטים לסוג מסוים של אנשים, זאת יכולה להיות גישה אותה אנו נוקטים כלפי כל מי שלא מצליח לעמוד בציפיות שלנו.
אבל, הסוד הוא שגם הגלגל צריך לדעת איך להתנהג. האחריות היא לא רק על המוביל, אלא גם בתגובת הגלגל.
כמה פעמים אנו שומעים שאנשים עוזבים מקום עבודה בגלל יחסי עבודה לא תקינים עם הבוס, כי הבוס שלהם היה אליהם לא נחמד, הדרישות שלו היו גבוהות מידי והם נשברו?
חשוב לדעת, כשם שהצוות הניהולי, האנשים שמובילים תהליכים בעבודה חייבים להיות קשובים לדרגים שמתחתיהם, כך בעלי תפקידים שאינם בהנהלה חייבים להיות קשובים לדרג ים בכירים יותר, להבין מתי להבליג, , כיצד להגיב לטענות מצד דרגים בכירים ואיך לייצר מצב בו גם הדרג הבכיר מרגיש כי יש עם מי לדבר?
אחד הכלים המשמעותיים ביותר לשיפור יחסי עבודה בחברות וארגונים הינו כלי המשחק והפסיכודרמה, באמצעותם ניתן ללמוד איך לפרש התנהגות של “שחקנים אחרים על הבמה,” כיצד להזדהות עם דמויות אחרות, מהי החשיבה המאפיינת דמויות אחרות, וכן כיצד ניתן בפעמים הבאות לתקשר עמם טוב יותר.
שיפור יחסי עבודה בתוך חברות וארגונים, בין צוותים או בין דרגים שונים יוביל לשינוי משמעותי בתפוקת החברה או הארגון, להורדה משמעותית באחוזי העזיבה ולחיזוק תחושת הנאמנות למקום העבודה.