לא כל אחד יודע לקפל בגדים יפה – על זה כולם מסכימים. לא כל אחד יודע” לקפל” את המחשבות שלו למילים פיזיות – כולם מסכימים?
מי שלא יודע לקפל בגדים יפה, לא הולך לעבוד בחנות בגדים, אך מה עם הדיבור שלנו? אנחנו הרי חייבים לדבר לכן הנחת היסוד שתאפשר לכל אחד מאתנו לדבר היא כי אנחנו מסוגלים לבטא את עצמנו בצורה טובה, אחרת עדיף לנו לשתוק, או לפחות לדבר פחות.
האומנם? נדמה שכולם מסכימים, כי אילו היינו שותקים יותר, פחות נזק היה נגרם בסביבתנו, אך המציאות המעשית, הצורך לדבר במקום העבודה שלנו ועם בני בתינו כמו שנאמר על מנת לתקשר לצורך ביצוע מטלות היומיום, מכריח אותנו להשתמש במילים לצורך העברת המחשבות, המסרים שלנו מאחד לשני.
ניתן לראות הרבה מאוד מקרים בהם בארגון נוצרים וויכוחים, מרירות, כעס אחד כלפי השני ויחסים לא נעימים ולא נוחים של העובדים זה עם זה המשפיעים באופן ישיר על רמת התפוקות והיעילות. ארגון שלא טוב לאנשים בו הוא ארגון שהתחלופה של ההון האנושי גבוהה יחסית,ארגון בו המוטיבציה נמוכה אצל העובדים,וקיימת פחות נאמנות ואכפתיות, והמקרים הקשים והנפוצים ביותר הם מקרים בהם הלקוחות של הארגון, מקבלי השירות עצמם חשים בבעיות הפנימיות בארגון.
תקשורת ארגונית חיובית ותקינה – נלמדת ונרכשת!
למרות שאנשים רבים רואים ביכולת תקשור של אנשים עם הסביבה סוג של אופי או כשרון איכותיים, ניתן ללא ספק ללמוד כיצד לתקשר בצורה חיובית. ישנם ארגונים רבים שעברו שינוי משמעותי ביותר בהתנהלות העובדים ביחסם אחד לשני בזכות שימוש בכלים בסיסיים אותם קיבלו במסגרת הכשרה ובפעילויות העשרה.
שיפור משמעותי ביחסים האישיים בעבודה בין אנשים, וכן באיכות עבודת הצוות, והקשר שבין ההנהלה לדרגים הנמוכים יותר אפשרי בהחלט בכל ארגון וזאת באמצעות לימוד העובדים וההנהלה את רזי תקשורת ארגונית חיובית.
הבשורה הגדולה של תקשורת ארגונית תקינה היא היכולת להעביר מסרים בין כל הדרגים ועל ידי כך להקטין נתקים וחסמים בתקשורת דבר שיאפשר חסכון בזמן, הגברת תפוקה, ייעול תהליכים ושיפור השירות ו/או המוצרים ללקוחות.