על השימוש באמנות הסיפור והתיאטרון בפרזנטציה עסקית
מאמר בפורטל נשים.ביז ב-2007 :
http://www.nashim.biz/article/view_article.aspx?article_id=411
בעולם הדינמי שבו אנו חיים, האדם חשוף ללמעלה מ 4,000 גירויים ביום, כך שהתחרות על תשומת ליבו של הלקוח הופכת לקשה יותר מיום ליום.
דווקא בעידן הייטק והתקשורת הסלולרית, שבו המגע האישי נותר עזוב, יש חשיבות עצומה לאמנות הסיפור, שהינה למעשה גורם מקרב ונחוץ בתקשורת עסקית.
מיומנויות התיאטרון והסיפור מתחברות למכירה, למתן שירות, למו”מ, טיפול בהתנגדויות, לפרזנטציותובכלל, לתקשורת פנים וחוץ ארגונית. אמנות הסיפור אינה מוגבלת לספריות ולבתי תרבות, היא מתקשרת לכל תחום בחיינו ומבחינה זו הינה אמנות שימושית ונכס עסקי ממדרגה ראשונה.
אני מתחברת לדבריו של רוברט מקי-מבכירי מאמני הכתיבה התסריטאית בארה”ב שפורסמו במגזין העסקי היוקרתי ביוני 2003 HARVARD BUSINESS JOURNAL :“…בבואם לשכנע קהל, אנשים המצויים במשרות בכירות נוטים לרוב כשהם עומדים בפני קהל לעשות שימוש בדוגמאות המתייחסות לעובדות, לסטטיסטיקה…במילים אחרות, הם פונים ל”שפת החברה”, כלומר לכלי הרטוריקה והדיבור בהם למדו לעשות שימוש. אך, בכירים אלו היו מצליחים לרתק אנשים בדרך הרבה יותר עמוקה ומשכנעת לו רק היו משליכים הצידה את מצגות הפאואר פוינט ורשימות המזכר שלהם, ופשוט לומדים לספר סיפורים כמו שצריך. כבני אנוש אנו משכילים למצוא הגיון בנסיון חיינו דרך הסיפורים, אך הדרך להיות מספר סיפורים טוב לא קלה היא. נדרשים פה דמיון והבנת אותו הדבר ההופך אותו לכדאי לספר. …”
השימוש בסיפורים ובאנקדוטות הוא הדרך:לרתק את הקהל, ליצור אמפתיה והקשבה, להקטין התנגדויות, להעביר את המסר השיווקי בצורה בלתי נשכחת, להשאיר את הלקוח עם טעם של עוד, כמו ילד הרוצה עוד סיפור.
בזכות שילובם של סיפורים הפרזנטציה איננה עוד אוסף עובדות יבשות, אלא היא מקבלת גוון וצבע יצירתי וכך נחקקת בזכרון. בניית פרזנטציות יצירתיות ושימוש בגוון תיאטרלי להעצים אותן משכללת את איכותו המקצועית של איש העסקים ויכולתו לכבוש את היעדים שהציב לעצמו, ולהדהד את עשייתו לקהלי יעד רצויים.
ולסיום , כמו שאמר המספר יהודה עצבה:“סיפור טוב, הוא כל הסיפור”