מתוך סדרת מאמרים של יוסי ספוז’ניק שהתפרסם באוגוסט 2007 ב daily scoop
ארגון BNI מייחס חשיבות רבה למצגת “60 שניות” שבהן נדרש בעל העסק להעביר מסר קליט ע”מ שחברי הקבוצה יבינו מהו המוצר שחבר הקבוצה רוצה למכור. כל חבר חדש בארגון חייב לעבור הדרכה על-ידי השחקנית אורה ברוך, שמגיעה מקבוצת תל אביב לחיפה, טבעון ואפילו לכרמיאל, כדי להעביר סדנה לחברים שמצטרפים לקבוצות. הסדנה מוגשת בצורה קלה, חביבה ועם הרבה הומור. המשחק של אורה מלהיב את המשתתפים ויוצר אוירה בלתי אמצעית ופתיחות רבה. אורה מפעילה את המשתתפים בסדנא בתרגילים שמאפשרים יצירת קשר בין האנשים, ובודקים מה אנשים זוכרים ממה שהחברים סיפרו אחד לשני. אורה מצליחה לשלב בין המשחק שבו היא זורמת מצויין, לבין הצורך למכור מוצר בעזרת תרגילי המשחק. אני יכול להעיד שכל מי שחוזר מהסדנה עם אורה מפעיל מיד את הדמיון שלו, מה שתורם לשיפור ניכר ביכולת הצגת ה”שישים שניות”.
בשיחה עם אורה , שאלתי אותה מהו התפקיד שלה ב- BNI?
“תפקידי ב-BNI הוא בעצם הדרכה של מצגות 60 שניות ומצגת מרכזית של 10 דקות. אני שחקנית ומספרת סיפורים, עוסקת בשילוב של תיאטרון וסיפור בעולם העיסקי ובהדרכת פרזנטורים באירגונים”.
איזו חשיבות את מייחסת ל”שישים שניות”?
“אני מאמינה שתיאטרון וסיפור הינם כלים רבי עוצמה בטיפוח מיומניות פרזנטציה, ואני, ביחד עם אנשי מקצוע נוספים, מתדרכים אנשי עסקים ובעלי תפקידים באירגונים על מנת להשביח יכולות עמידה מול קהלים כולל בפני לקוח בודד. כלומר, אנו מתמקדים ב”מה” וגם ב”איך”. סך הכל מדובר בתקשורת , ומיומנויות תקשורת הן מיומנויות נרכשות. בהיותי פרזנטורית, רוב שעות היממה אני מודעת לצורך לרתק קהל ולמקסם את חווית התקשורת. אני מאמינה שבעידן בו אנו חיים הצורך בריתוק קהל יותר חיוני מבעבר, ולו רק בגלל העובדה שכמות הגירויים שאליהם אנו נחשפים גדלה מרגע לרגע. אם לא נשכיל להטעין על המילים שלנו, חוויה לא יעבור המסר . מסרים כידוע נקלטים דרך כל החושים.”
כל שבוע חבר אחר מרצה הרצאה של 10 דקות, בהם הוא מסביר ביתר פירוט על העיסוק שלו או המוצר שהוא מוכר. אורה: “במצגת 60 שניות האדם מוכר בעצם קצת מכל דבר. כלומר, הוא אמור להשאיר טעם של עוד ולעורר סקרנות על מנת שאורח יבוא אליו וירצה לשמוע עוד, ירצה לתאם עימו פגישת היכרות. בזה כוחה של פרזנטציה מסוג זה. במילים אחרות, לא מדובר על סגירת עיסקה אלא על הידהוד וחשיפה של העסק שלך בקטן. מצגת 10 הדקות לעומת זאת, נותנת אפשרות להרחיב את היריעה לסוגי שירותים, ללקוחות ספציפיים ובכלל, להיכרות עומק יותר רחבה. יחד עם זאת, אין תחליף לפגישות אישיות שהן בעצם צורת הגיבוי של המצגת המרכזית ובעזרתן ניתן למלא את האינפורמציה החסרה ולהעמיק את הקשר העסקי בין החברים” .
לסיכום אומרת אורה:”BNI הינו אחד מבתי הספר הטובים ביותר לפרזנטציות ולו רק בגלל העובדה שבכל שבוע חברי הקבוצות נדרשים להציג את עצמם ואת תחום עיסוקם, באותו יום ובאותה שעה. מתוך ההתנהלות “המונוטונית” נובע הצורך לחדש, לגוון ולהפתיע, שהם למעשה הפרמטרים העיקריים היוצרים עניין מצד השומע”.