את מושג אימפרוביזציה מכירים בעיקר מתחום המוזיקה והמשחק. אילתור הוא הכלי אותו לומד האדם במטרה להיות מסוגל להגיב ולהתמודד מול שינויים ומצבים שונים במהלך חייו באופן מודע ומדוייק ללא מושג לגבי התוצאות העתידיות לקרות עקב השינויים הללו, בין אם מדובר על במת התאטרון או במהלך מצגת עסקית חשובה מול משקיעים פוטנציאלים.
חוקי האימפרוביזציה הנלקחים מעולם התאטרון ניתנים ליישום בשאר היבטי החיים. כמו בתאטרון, כך גם החיים, בלתי צפויים ודינאמיים, כך שלא משנה עד כמה מתכוננים לכך, יש לצפות כי לא תמיד התוכנית תתבצע כמתוכנן. על אף הספונטניות והאינדיבידואליות של האלתור, אין זה כלי מולד וטבעי אלא כישור נרכש הדורש קיום כלים בסיסיים, כגון: זיכרון מעמיק לאורך זמן, תחושת זמן וקצב ויכולת קבלת החלטות מהירה.
האלתור, כאמור, נעשה מתוך דחף מודע וכשהוא בשיאו, המודעות כולה מעורבת בתהליך ובעת ובעונה אחת מביאה לביטוי ומיצוי מלא של מלוא פוטנציאל האינטליגנציה של האדם. הקשר בין האינטליגנציה לאימפרוביזציה הינו קשר הנרקם מתוך אימון וסבלנות ומשפיע עמוקות על יכולות הריכוז ותשומת לב לפרטים.
הטמעת האילתור (אימפרוביזציה) בחברות וארגונים
הטמעת שיטת האילתור בארגון כאמצעי הדרכה יוצרת עולם מרתק. חוויית התאטרון יוצרת הזדהות. השימוש בכלי האימפרוביזציה נותן מקום לפרשנות אחרת ומהווה אמצעי לשחרור מתחים. הקניית כלי זה לעובדים ולצוות ההנהלה, מסייעת ללמידת מיומנויות תקשורת והעברת מסרים הכל כך נחוצות לתפקוד תקין ויעיל של כל ארגון.
לשיטת האלתור יש יתרונות ושימושים מועילים נוספים עבור העובדים בארגון, כגון: עידוד הספונטניות והיוזמה, התמודדות יעילה עם מצבים בלתי צפויים, יכולת ביצוע סיעור מוחות בין העובדים לגבי רעיונות חדשים והטמעתן בארגון, שיפור יכולות תקשורת וניתוח מצבים, שיפור הגמישות וקיצור משמעותי של זמן תגובה לשאילתות ומכשולים מצד לקוחות וספקים. כך שלמעשה, הטמעת שיטת האלתור מהווה מצב של WIN-WIN עבור כל בעלי התפקידים בארגון.